Thursday, November 25, 2010

cara stop notification Facebook to email..

Image and video hosting by TinyPic

sesetengah orang xkisah inbox dy full,,tp aku mmg pengguna emel yg berjaya di mana aku sentiasa bukak emel aku..sejak gune FB ni mmg tiap2 hari kena bukak emel sbb notifications full!..nyampah gak kdg2 bila nmpk beberapa ribu unread emel..adehh..

penat la gak nk delete sume 2 tu..ada org suggest aku check sume emel n delete..senanggg~..tp xleh3..ade emel2 penting yang xleh delete,kang terdelete naya la aku..huk3..bg org mcm aku, dan aku pasti korung jugak mcm tu,mesti nk tahu cra nk buat noti FB xmasuk emel kn?..meh nak ajar...

1)bukak FB (okey,mesti dah kan..keh3)

2)go to account setting..

3)click on notifications

4)uncheck all notification yg u oll xmau dihantar ke emel...



skunk,emel korunk is no more flooded with emel yg korunk pon xguna..hehe..
klau malas tahap cipan nk buat sume ni,,korunk buat la emel lain n then change FB punye emel...mmg konfem korunk xdpt lgsg emel FB..tp aku rsa yg aku tunjuk ni lg senang,ehem,aku xtaw nape aku bg suggestion emel baru ni..hmmm.

anyway,selamat mencuba!!!...


Image and video hosting by TinyPic


2 comments:

fahamokha90 said...

i z haha thanks! :)

shazika said...

wah wah..
tengkiu farahin