Sunday, January 16, 2011

Saya Pelajar IPG Kampus Ilmu Khas

kali ni saya nak join BPM lagi..haha..aritu citer pasal asal tempat tinggal kan..ha kali ni nak cerita pulak kisah IPG,bila dikecilkan skopnye, jadi la cerita pasal budak2 kelas..

chop!.ada orang perasan sesuatu kah?ok,post kali ni dalam BM,,sebab??..helo,dah seharian dah jadi omputih dalam kelas..dah nak muntah dah pikir pasal nak mengarang dalam BI..
(chewahh! bajet dalam kelas speaking la ni..haha)

ok kembali ke pangkal jalan..
sesiapa yang agak2 blom kenal siapa BPM,sila tekan sini.

ok,gambar pertama kami..skema giler kan?kan?kan?hahaha
seriously,ni masa sem 1..
p/s-masa amik gambar ni,saya ialah student baru since saya ni 2nd intake..
datang kelas terus masuk gambar..haha..wlopon ketua kelas pon belom kenal ngeh3~

oh,lupa nak cakap..saya masuk sini pada tarikh 9 ogos 2010..actually budak2 len masuk bulan julai..hey,saya second intake ok..bukan saya ni budak bengong yang ditangkap kerana tak nak masuk Institut Pendidikan Guru Kampus Ilmu Khas.di sini saya ambil course TESL.
oleh kerana kursus ini akan mengambil masa selama 5 1/2 tahun untuk habis,jadi saya akan kluar pada umur 24 tahun yakni 2014 (adakah seseorang sedang mengira umur saya?..21,,xyah kira pon xper.=.=")

masuk plak part pengalaman manis..pengalaman manis..hmm..pengalaman manis ea..hmmm...kalau nak dikira,boleh tahan banyak la gak pengalaman..manis ke tak tu entahlah..ade jugak yang pahit..-.-

ni time kami sume kena pergi KLPac,
pegi tengok preview citer ape ntah..(hehe)



dua2 gambar ni adalah masa kitorng pergi FRIM..
jangan terkejut ngan bilangan yang ramai sebab tu adalah kosmate kami..
seramai 57 orang..muka-muka ini la yang kami kena tatap sampai 2014..=.="

ni pulak masa language camp..
sangat enjoy time nih..
lecturer sume puji ngan kejayaan kitorang anjur benda nih..
(tiba2 jd baik nak puji..haah)

aku tengah carik gambar kelas terbaru neh tp xjumpe2 lg..
jap eh,aku scroll lagi..

eh,belum jumpa gambar terbaru..tp terjumpe gmbr ni lak..
ni time kasi sume dikehendaki utk wat satu binaan yg melambang diri kami..
yelah,dah nama pemalas kan,so wat cikai2 je la..haha
believe it or not,kitorng dapat no 1!,diulangi nombor SATU!
seyes xcaye coz kami punye konsep->"letak je!asal ade"..hahaha
kelas laen,futuristik la,masa depan la,konsep gempak2 sume..
last2 konsep "teddy bear tengah panjat batang penyapu yg ade bendera" jugak yg menang..LOLXD
(kami punye konsep:menuju puncak senanye..>,<)

ha!..TAK jumpe!=.="
xjumpe la gmbar budak2 kelas aku yang mengong2..huhu..
ape pon aku suke sangat dok dalam kelas ni..sempoi je..
kami cool!..
haha..

tapi

sebenarnye

kami dah berpisah

sebab

kelas sudah

di-reshuffled oleh lecturers..

jadi

saya ada kelas baru sekarang

mksdnye,tak ada gambar untuk di upload..

huhuhuhuhu

mintak

maaf

kalau

post saya ini

tak menepati

piawaian

yang ditetapkan oleh

BPM

>,,,,,<
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
last sekali,sape yg dah ciap wat entry yang gempak lagi tachim,
kalau anda budak U,tekan sini
l
l
v
tekan kat sini,jangan tekan tempat lain..XD


kalau anda budak maktab,sila left click
l
l
l
V
sini je..jangan salah tekan.XD

13 comments:

^cahaya_harapan91^ said...

salam perkanalan dr IPG Kampus Kent~

Rozuan Ismail said...

salam perkenalan..saya rozuan student UKM..jom singgah blog saya..

puteri cahaya. said...

singgah meriahkan followers.. salam kenai utk bakal cikgu!..

meh singgah blog akak dear!

http://ainblogger.blogspot.com/2011/01/saya-pelajar-uitm.html

Yui_Wani said...

huhuuu....bakal cikgu~ :3

zubir othman said...

hai salam perkenalan

nice to read ur story bout life in ipg

http://zubir5588.blogspot.com/2011/01/saya-pelajar-ipg-kampus-pendidikan.html

Anonymous said...

Salam, saye nanti pon nak masuk ipg kik ni, TESL jugak, saya ade masalah kot, wajib bertudung ke bagi pelajar permpuan ?

FarahinSabri said...

hye anynymous..so sory lmbat reply..dah lma xbkk blog senanye..huhu..dlm kmpus mmg wajib bertudung yunk..well,bila dah smpai sana,u'll know why i said "dlm kmpus"..hehe..so,TESL?my junior la ni!..welcome to IPGKIK!

nisaGemok said...

Toce-toce my becoming senior ! Haha. Erk, i guess I've to realises that this is one of jalan yang benar kot. Dari free hair ke tidak. I hope everythings going to fine.

FarahinSabri said...

yup!everything will be going just fine!!..hehe..6t klo ade ape2 mslah,carik je ktrg..cume mslh duit je jgn dtg,kmi pon ade mslh sama gak..hahaha..goodluck ye Nisa!!^__^

Anonymous said...

salam nak tange..ig kmpus ilmu khas ni..ade emel x?

FarahinSabri said...

salam..mak aih...dah 10 ari lepas tnye ni ye...sory sgt2..coz dah lma xupdate blog..huhu..klo awk bg email awk je sng sy reply..tp ni pon xtaw bile awak nk bkk lg page nih utk tgk jwpan..huk3..anyway,emel ipik,sy xpasti sgt..haha..tp ni portal ipik,sume bley cari kt sini except result student..kekeke

http://www.ipik.edu.my/

Luna Melisa said...

Assalamualaikum
Akak saya nk tanya, mcm mana akak apply utk second intake ipg? Pleasee reply asap coz saya nk buat rayuan kalau boleh

Luna Melisa said...

Assalamualaikum
Akak saya nk tanya, mcm mana akak apply utk second intake ipg? Pleasee reply asap coz saya nk buat rayuan kalau boleh